Blijf niet binnen zitten, ga naar buiten

Dat frisse buitenlucht goed voor je is, is geen nieuws. Maar wat doet het nu eigenlijk en hoe goed is goed? 

Bij het eerste het beste drupje regen al binnen blijven? Niet doen! Trek een goede regenjas aan en een paar stevige stappers of regenlaarzen en ga naar buiten. De hele dag binnen blijven, in een op en top geïsoleerde woning, is niet aan te raden. Buiten is er voldoende frisse lucht om letterlijk op adem te komen. Zelfs als de regen met bakken uit de lucht komt. Met die geweldige regenjas, bijvoorbeeld van Maium of Rains, word jij niet nat! 

Waar is al die frisse lucht goed voor?

-vitamine D

Regelmatig buiten zijn zorgt voor een flinke portie vitamine D. Daar hoeft de zon niet eens voor te schijnen. Zelfs als het regent, neem je die vitamine op. Dat gaat via de huid. Verstop je je in een lange Rains regenjas, dan is dat iets minder, maar nat worden is ook weer zowat. Vitamine D zorgt er din ieder geval voor dat het lichaam voldoende calcium opneemt dat goed is voor de botten, en voor de weerstand. 

-minder stress

Ben je buiten in de natuur dan hoor je vogels, ritselende boombladeren, kabbelend water en ga zo maar door. Bijzonder? Zeker als je beseft dat dit stress vermindert. Uit onderzoek blijkt dat de spanning in de spieren, bloeddruk, hartslag en cortisol-waarden (stresshormoon) in een natuurlijke omgeving omlaaggaan. Daar hoef je niet kilometers ver voor te wandelen, dat gebeurt al na drie minuten. Met andere woorden; of het nu regent, hard waait of zonnig weer is, als je je gespannen voelt moet je zeker even naar buiten gaan. 

-beter slapen

Slapeloosheid is een groot probleem. Veel mensen kunnen ’s avonds slecht in slaap komen of worden ’s nachts herhaaldelijk wakker. Een wandeling voor het slapen gaan, wil dan nog wel eens helpen. Puur omdat je dan een flinke portie frisse lucht binnenkrijgt. Hoofdpijn en irritaties van de luchtwegen krijgen dan geen kans. 

Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding

Al met al is frisse lucht, buitenlucht dus, goed voor je lijf en je geest. Je krijgt er oppepper van, je hoofd raakt meer helder, je kunt je beter concentreren, je slaapt beter. Het is gewoon hartstikke gezond. Probeer iedere dag minstens een half uur tot een uur buiten te zijn. Wandelend, fietsend, tuinierend en ga zo maar door. En je weet wat de Schotten zeggen: er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding. Met andere woorden; ga naar buiten ongeacht de weersomstandigheden. Dat is prima te doen met een Maium of Rains regenjas en eventueel een regenbroek, beide van een goede kwaliteit, die je gemakkelijk bestelt bij regenjas.nl. Daar hoef je dan de deur weer niet voor uit. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97