Hoe kun je het beste een matras kiezen? 

Moderne bedmatrassen zijn er in vele soorten, variërend van betrouwbare doorlopende lattenbodems die al meer dan 100 jaar worden gebruikt, tot slimme matrassen met afstandsbediening. Maar elk type matras heeft zijn unieke kwaliteiten, dus om de juiste te kiezen moet u het belang afwegen van factoren als kosten, geluid, veerkracht, beweging overdracht, temperatuurregeling en voorkeur voor natuurlijke versus synthetische materialen. Kies zorgvuldig, want u zult vele uren doorbrengen op de matras die u kiest.

De meeste matrassen voelen heerlijk aan als u er een paar minuten op gaat liggen, maar er komt meer bij kijken om de juiste matras te kiezen. Bedenk hoe u meestal slaapt: zijlig, ruglig of buiklig. Wat is uw budget? Hoe vaak vervangt u een matras? Wordt het matras weinig gebruikt in een logeerkamer of elke nacht in de slaapkamer?

Alle matrassen zijn er in vele variaties, de hardheid van de matras is misschien wel de belangrijkste. Voor de meeste mensen biedt een middelzware of stevige matras met een pillowtop een goede balans tussen ondersteuning en comfort, maar er is nog genoeg variatie. Zijslapers met verschillende slaap voorkeuren zullen waarschijnlijk de flexibiliteit van een slim matras waarderen.

Hoewel het niets te maken heeft met het type matras, kunt u bij het kiezen van een specifiek matras het beste winkelen bij retailers die een gratis proefperiode aanbieden, waarin u kunt bepalen of het matras u op de lange termijn zal bevallen, zoals Matt Sleeps. Niet alle grote matrassen winkels bieden deze service, hoewel de duur van de proefperiode kan variëren. 

De proefperiode kan variëren van 30 dagen tot een heel jaar, maar 90 tot 120 dagen is de norm. 

Hoe kiest u een matras voor uw lichaamstype en gewicht?

Hoe kiest u het beste matras? Het lichaamsgewicht is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een matras. Hetzelfde bed zal anders aanvoelen voor iemand van 1,80 kg en 1,80 m lang dan voor iemand van 1,80 kg en 1,80 m lang. 

Wij geven u een paar snelle tips voor matras kopers van elk lichaamstype, zodat u het juiste type matras voor u kunt vinden. 

Voor stevige mensen: 

  • Onthoud dat matrassen zachter aanvoelen als u meer weegt.
  • Probeer stevige matrassen, want die kunnen voorkomen dat u te diep wegzakt.
  • Probeer traagschuim matrassen met ingebouwde koel lagen om oververhitting te voorkomen.
  • Probeer een pillowtop op elke matras die u kiest, omdat de extra zachtheid uw rondingen kan helpen omhelzen.
Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97