Schuilen voor de regen in je oversized regenjas

Als er iets zeker is in het leven, dan is het dat op een modetrend altijd weer een tegenbeweging zal komen. Zo hebben we de afgelopen jaren voornamelijk rondgelopen in kleding die zo skinny en strak was dat je de contouren van je lichaam er zo in uit kon tekenen, en gaan we nu, logischerwijs, de andere kant op. Alles oversized! Dus ook de regenjas.

Oversized is hip

Wie een blik werpt op de catwalk ziet dat alles grootser dan groots is. Nou is dat niet helemaal nieuw, want in de hiphop scene draagt men natuurlijk al decennia oversized broeken, jassen en truien. En een beetje fashionist(a) kent de foto wel van Lenny Kravitz die bijna verdrinkt in een sjaal die meer wegheeft van een deken die je op de bank legt om er lekker onder weg te kruipen voor een goede Netflix en chill. Maar onder invloed van de pandemie heeft oversized wel zijn weg gevonden naar de harten van de particuliere consument. Want wat we voornamelijk willen is stijlvolle en comfortabele kleding waarin we lekker warm blijven en er tegelijkertijd hip uitzien. Waar ze op de catwalk prachtige oversized kunststukjes laten zien, die een normaal mens nooit zou dragen vindt oversized zijn weg terug naar de kledingrekken in de vorm van lekkere grote spijkerbroeken, truien waar je heerlijk in kunt verdwijnen en jassen waar je het liefst in wilt wonen. Oversized is daarmee perfect voor het najaar. Helemaal als je kiest voor een fijne, waterdichte oversized regenjas, zoals de puffer jas van MAIUM

Te groot of oversized?

Wil je graag meedoen aan de trend en besluit je dan maar gewoon een te grote regenjas te kopen waar je eigenlijk een beetje in verzuipt, dan sla je toch de plank mis. Een oversized regenjas lijkt in eerste instantie dan misschien op een te grote regenjas, in feite is de jas juist precies op die plekken oversized dat hij nog wel een goede fit heeft. Daarmee voorkom je dat je eruit ziet als een wandelende jas. Combineer je oversized regenjas bovendien niet met een volledige oversized outfit, maar breng een beetje balans aan door bijvoorbeeld juist wel te kiezen voor een strakkere broek of een fitted t shirt. Zo accentueer je juist het oversized kledingstuk. En high heels onder een oversized regenjas? Doen!

Het voordeel van een oversized regenjas

Kies je voor een oversized regenjas dan ben je niet alleen hip en trendy. Het grote voordeel van zo’n flinke regenjas is natuurlijk dat hij veel meer bedekt dan een standaard of een kleine regenjas. Wandel of fiets je in de regen dan blijf je daardoor een stuk droger. Helemaal wanneer je een fijne oversized poncho van MAIUM draagt, die door de ritsen aan de zijkant zelfs nog een slag groter wordt, waardoor je hem over het stuur van je fiets of scooter kunt hangen. Een droge aankomst is daarmee gegarandeerd. 

Is de oversized regenjas iets voor jou?

Wanneer je voor oversized gaat maak je daarmee echt een statement. Dit is fashion die gezien wil worden. Is opvallen helemaal jouw ding, dan past een oversized winterjas perfect aan jouw kapstok. Is jouw lichaamsbouw ook een beetje oversized, dan twijfel je misschien of deze trend wel iets voor jou is, uit angst dat zo’n grote jas je alleen maar nog groter doet lijken. Het omgekeerde is echter waar. Doordat een oversized regenjas losjes om je lichaam hangt lijk je juist slanker. Bijkomende bonus; eventuele extra kilo’s verbloem je makkelijk in zo’n grote jas. Combineer je oversized regenjas met toffe oversized accessoires zoals grote oorbellen of een oversized (zonne)bril voor het ultieme oversized effect, en breng het geheel in evenwicht met een strakke jurk, trui of broek. 

Wil jij er deze winter warm, comfy en vooral oversized bij lopen? Check dan onze collectie oversized regenjassen en pick your favorite!

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97