Wat is een softshell regenjas?

Een softshell jas is de perfecte jas voor als je graag buiten bent. Het voordeel van een softshell jas is dat hij winddicht, rekbaar en ademend is. Rekbaar betekent dat de jas soepel is en veel bewegingsvrijheid biedt. Helemaal waterdicht is een softshell jas niet, daarom heb je bij pittige regenbuien toch een hardshell regenjas nodig. In deze blog gaan we dieper in op wat een softshell jas precies is en waarom het zo’n perfecte jas is voor buitenliefhebbers.  

Wat is een softshell regenjas? 

Softshell is een technologisch geavanceerde constructie waarin synthetische materialen zoals polyester, nylon en elasthaan samenkomen. Deze combinatie van materialen resulteert in een stof die uitermate geschikt is voor verschillende buitenactiviteiten. De structuur van softshellstof is vaak drielaags opgebouwd, met elke laag die een specifieke functie vervult. 

De buitenste laag biedt doorgaans waterafstotende eigenschappen, terwijl de middelste laag fungeert als een waterdicht en ademend membraan. De binnenste laag is ontworpen voor comfort en isolatie. Door deze gelaagde opbouw presteert softshellstof optimaal, waardoor het de ideale keuze is voor outdoor kleding die bescherming biedt tegen de elementen. En daarbij zit een softshell jas ook nog eens heel lekker. Je hoeft dus niet in te leveren op je bewegingsvrijheid.  

Populair bij outdoor liefhebbers 

Vanwege de bewegingsvrijheid is de softshell jas erg populair onder outdoor liefhebbers. Daarbij is het een jas die ademt en die combinatie zorgt ervoor dat je minder snel zweet en comfortabel kunt deelnemen aan outdoor activiteiten. De jas is dan ook geen overbodige luxe voor iedereen die regelmatig buiten vertoeft, of het nu gaat om wandelen, mountainbiken, klimmen, wintersporten, hardlopen of iets anders, met een softshell jas ben je altijd goed uitgerust. 

Wanneer draag je een softshell jas? 

Het hele jaar door. Het voordeel van het dragen van een softshell jas is dat je er iets bij aan of uit kan trekken. Over het algemeen merk je het snel genoeg wanneer je laagje aan of uit moet trekken. 

Waar moet je op letten wanneer je een softshell jas koopt? 

Hoewel het kopen van een softshell op zichzelf geen ingewikkelde taak is, is het belangrijk om van te voren te bedenken waarvoor je de jas precies gaat gebruiken. De behoeften van een wandelaar verschillen van die van een fietser of een klimmer. Als je de jas voornamelijk in de tuin wilt dragen, kunnen veel zakken handig zijn. Voor klimmers is het belangrijk om te controleren of de klimgordel niet over alle zakken valt. Wintersporters daarentegen hebben baat bij een naadloze integratie tussen de hardshell en de softshell, zodat ze gemakkelijk toegang hebben tot de zakken van de softshell vanuit de hardshell. Kortom, bij het kiezen van een softshell is het handig om rekening te houden met de specifieke activiteiten waarvoor je de jas gaat gebruiken. 

Softshell jas onderhouden

Als je buiten actief bent is het geen wonder dat je op een bepaald moment toch zweetluchten in je jas krijgt. Dat wil je natuurlijk niet, dus regelmatig wassen en buiten luchten is verstandig. Echter, niet elk wasmiddel is geschikt voor softshell jassen. Gebruik daarom een speciaal wasmiddel om het ademend vermogen van de jas te behouden en de waterafstotendheid te verbeteren. Na een wasbeurt voelt je jas weer lekker fris aan en kan je hem weer prima gebruiken.

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 13