Zo was je je regenjas

Een regenjas is een musthave en iets om zuinig mee om te gaan. Het is een onmisbaar kledingstuk waar je veel plezier van zal hebben als je kiest voor een kwaliteitsjas van Rains of Maium. Je kunt de jas regelmatig wassen, maar hoe doe je dat? 

De prachtige regenjassen van Rains en Maium, die je online koopt via Regenjas.nl, zijn een zinvolle investering. Niet alleen omdat het in ons land regelmatig regent en je van die Rains- of Maium regenjas dankbaar gebruik zal maken, maar vooral omdat de regenjassen van een prachtig design zijn en het materiaal van een hoog niveau is. 

Dat laatste wil je graag zo houden. Dit is de reden dat je er zuinig mee omgaat en de jas zo schoon mogelijk wilt houden. Dat betekent dat je de jas af en toe wilt wassen, maar hoe doe je dat het beste? We leggen het je uit. 

Dit zijn de juiste stappen om jouw regenjas te wassen

Was de regenjas op maximaal 30 graden. Gebruik geen agressieve wasmiddelen, maar kies voor pure wasproducten. Het liefst zonder parfum en chemicaliën. Goed voor de jas en goed voor het milieu. Gebruik nooit een wasverzachter. 

Haal de jaszakken goed leeg. Om de jas in vorm te houden doe je de ritsen dicht en ontspan je alle trekkoorden. Die trek je dus op maximaal zodat de jas zijn uiterste vorm heeft. Zo zit er geen stof dicht tegen elkaar aan en kan het wasmiddel overal goed bijkomen. Check nog even voor de zekerheid het label in de jas. Dan weet je zeker dat je de jas op de juiste temperatuur wast. Doe nu de jas in de wasmachine en doe het juiste wasmiddel in het schone (!) zeepbakje. Zet de wasmachine op een normale was, dus geen verkort programma. Een verkort programma draait namelijk stukken sneller en dat is niet goed voor jouw mooie regenjas. 

Nog even de wasvoorschriften voor jouw regenjas op een rij: 

-haal jaszakken leeg

-doe de ritsen dicht

-trek koordjes tot maximaal

-kies voor een volledig wasprogramma

-kies voor een maximale temperatuur van 30 graden

-gebruik een puur wasmiddel

-gebruik geen wasverzachter

Hang de jas na het wassen in de buitenlucht of in een goed geventileerde ruimte te drogen. Eerst binnenstebuiten en na een tijdje draai je de jas weer om. Ga zo’n jas nooit strijken. Als je deze wijze van wassen en drogen regelmatig herhaalt, houd je jouw prachtige regenjas schoon, in vorm en in optimale conditie. 

Jeroen Feitsma
Jeroen Feitsma

Jeroen is al jarenlang actief in de Fashion E-Commerce. Als manager van o.a. Thebagstore.nl en Regenjas.nl is het “mode “ wat bij Jeroen door de aderen stroomt. Naast zijn passie voor mode is hij erg actief op zijn eigen linkedin profiel. Hier is hij vooral geïnteresseerd in hoe andere bedrijven uit de mode branche de zaken aanpakken of innoveren. Zijn Linkedin account gebruikt hij daarnaast ook om Thebagstore.nl & Regenjas.nl bij ondernemers en zelfstandigen onder de aandacht te brengen. Naast zijn werk is Jeroen geïnteresseerd in sport en koken. Voetbal en Formule 1 kijkt hij graag op tv en zelf gaat hij naar de sportschool en speelt volleybal. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.

Artikelen: 97